Zwembadafdekking

Voor elk zwembad wordt geadviseerd een zwembadafdekking te plaatsen om het warmteverlies te beperken. Als u namelijk uw zwembad niet afdekt, koelt het water ’s nachts 2 tot 5 graden Celsius af.

Soorten zwembadafdekking

Daarnaast is vuil uit het zwembad houden een belangrijke functie van een afdekking. Hierdoor houdt u een betere waterkwaliteit. Recrealux biedt zwembadafdekkingen in verschillende soorten en maten van zeer hoogwaardige kwaliteit. Zo zit er altijd wel iets tussen dat bij uw zwembad past! De meest eenvoudige zwembadafdekking is er een die op het water drijft in de vorm van een deken. Hier zijn tal van mogelijkheden, van lage mU waarde tot een hoge isolatiewaarde. Vraag naar de mogelijkheden.

Aura zwembadafdekking

Aura-ST4sp

Aura-E1

Aura-S1plus

Lamellen zwembadafdekking

Een luxere afdekking is de lamellen-afdekking in allerlei kleuren en met de mogelijkheid in de uitvoering van een solarlamel voor verwarming van uw zwemwater. De lamellen zwembadafdekking kan ook een energiebesparing opleveren! Bovendien is deze soort afdekking uitermate geschikt voor het beschermen van het zwembad tegen bladeren en ander vuil, door de perfecte pasvorming. Daarnaast is de lamellen zwembadafdekking zeer eenvoudig te bedienen, met één druk op de knop. Inbouw en opbouw behoort tot de mogelijkheden.

Veiligheidsafdekking

Kiest u speciaal voor een kind- en diervriendelijke zwembadafdekking, dan is er het veiligheidsdek. Deze soort zwembadafdekking wordt niet gedragen door het water uit het zwembad, maar de rand van het zwembad met behulp van aluminium draagprofielen. Dit maakt deze soort zwembadafdekking juist zo veilig. Tevens beschermd het veiligheidsdek tegen vuil. Het veiligheidsdek zwembadafdekking is gemaakt van polyesterweefsel dat water doorlaat. Een extra mogelijkheid is het overkappen van uw buitenbad met een zwembadoverkapping.

Voordelen van zwembadafdekking

Dankzij een zwembadoverkapping wordt nog minder warmte verloren en komt er minder vuil in uw zwembad. U kunt langer genieten van uw zwembad: ook al zijn de avonden in Nederland niet erg warm en zijn de zwemseizoenen vrij kort, met een goede zwembadoverkapping is het ook in het voorjaar een genot om een duik in uw eigen zwembad te nemen. Daarnaast straalt een zwembadoverkapping een zekere allure uit die uw zwembad helemaal afmaakt! Om echt altijd te kunnen zwemmen in uw eigen zwembad is een binnenbad de oplossing. Bij het bouwen van een binnenbad dient u rekening te houden met een goede installatie voor de ontvochtiging. Het grote voordeel, naast zwemmen ongeacht het weer, is dat een binnenbad niet te kampen heeft met vervuiling (bladeren, zand enz.)

Laat u adviseren door ervaren medewerkers van Recrealux, zodat u kiest voor passende materialen en het mooiste binnenbad. Wilt u meer vrijblijvende informatie neemt u dan contact op.